top of page

Péče o pleť, ruce, rty v zimním období


Určitě to všechny známe. Popraskané ruce, suchá problematická pleť, teplé svetry a ponožky, aby jsme se o nejvíce zahřáli a neonemocněli. Ano, jedná se o problémy v zimě. Teď si povíme pár základních rad týkajících se ohledně krásy, které bysme měli v tomto ročním období znát.

Péče o pleť

Péče o pleť v zimě je poněkud náročnější a důležitější, než v jiném ročním období. Z důvodu rychlého střídání teplot, studeného větru a mrazu má naše pokožka tendenci pálit, tvořit šupinky především v okolí T - zóny a obecně je citlivější i problematičtější. Mi osobně se v zimě tvoří větší akné a pokožka je suchá a šupinatá.

Používejte hydratační krém

Jelikož je pokožka v tomto období dehydratovaná je důležité používat hydratační krém. Nejlepší jsou krémy obsahující především aloe vera, kyselinu hyaluronovou, mořské řasy a glycerin. Je taky dobré zaměřit se na krémy, které fungují na principu emulze vody v oleji. To znamená, že vodní částice krému má kolem sebe olejový film. Hydratace a aktivní látky se dostanou do pleti, ovšem na povrchu zůstane lehká tuková vrstvička, která působí ochranně a nepustí dovnitř mráz, vítr nebo prachové částice.

Já v tomto období používám denní a noční krém od Ryoru z kolekce Arganový olej, kvůli mému akné dávam pod krém sérum proti pórům také od Ryoru.

Nezapomínejte pít

Šupinky se objevují také z důvodu dehydratace. V zimě nemáme takovou žízeň a nepotíme se tolik jako v létě. Proto je důležité hodně pít. Pijte proto ideálně čistou vodu nebo si dopřejte např. teplý levandulový čaj.

Používejte výživné pleťové masky

1 - 2x týdně si dopřejte výživnou masku která pleť zklidní a dodá ji živiny. Pokud používáte výživné krémy, dopřejte si masku hydratační, lehněte si do postele a odpočívejte. Můžete si také vyrobit svou vlastní domácí masku. Skvělě výživná je např. maska z avokáda. Brzy udělám článek o domácích maskách na obličej a vlasy.

Rty trpí také

Rtěnka a lesk na rty nedává dostatečnou ochranu, jakou rty potřebují. Rty v zimě praskají a loupu se a abychom tomu zabránili je důležité používat ochranu ve formě ochranného balzámu (eos, labello) či dokonce vazelínu a potírejte si rty kdykoliv je v průběhu dne potřeba. Rty vypadají zdravěji a nepraskají. Hlavně rty neolizujte! Rty praskají rychleji, kůže na rtech je velmi tenká a a neobsahuje mazové žlázy a olizováním se ještě rychleji vysušuje.

Popraskané rty se také zjemní, pokud na ně dáte včelí med.

Nezapomínejte na ruce

Naše ruce trpí stejně jako rty a nemusí hned mrznout. Vadí jim i chladnější vzduch. Noste rukavice a ruce si vždy krémujte. Já používat krém od Mixy, který není mastný a ihned se vstřebá. Také je dobrá klasická indulona, ale je mastnější a vstřebávání ji trvá trošku déle.

Pokud jsou ruce hodně popraskaně, je dobré si ruce nakrémovat a na 10-15 minut schovat do rukavic, aby se krém rychleji a více vstřebal.

To je ode mě vše, snad se Vám můj první článek líbil. V průběhu týdne se chystám napsat článek ohledně módy v zimě a péči o vlasy. Taky se můžete těšit na recepty pro výrobu domácích masek

Natálie


bottom of page