top of page

Maturitní ples


Pro letošní maturantky to je aktuální problém. Co si obléct, jak se učesat a jak se nalíčit na maturitní ples... A jak to vím? I já jsem letos ve čtvrtém ročníku a maturitní ples se mi kvapem blíží. Proto jsem se rozhodla sepsat pár bodů (nebo spíše pravidel) ohledně účesu, VÝBĚRU ŠATŮ, LODIČEK a SPRÁVNĚ NALÍČENÉM make upu.

1. ŠATY

Začneme tedy tím nejdůležitějším bodem, který by měl být nachystán už několik týdnů před maturitním plesem a to jsou šaty. Šaty by měly být dlouhé, ale není to pravidlo. Já si ale myslím, že dlouhé vypadají mnohem lépe. Krátké volte tehdy, kdy jste vy hostem na maturitním plese.

Vyhýbejte se šatům s obrovskou sukní, kterou drží spodnička pod sukní, to už je dávno passe. Také zapomeňte na šaty s přehnaným zdobením a s velkou škálou barev. Radši volte jednoduché jednobarevné šaty (držte se pravidla čím méně, tím více) a zaměřte se na jednoduché zdobení (kamínky, krajka).

Letos se nosí šaty s výstřihem do V a krásnou tylovou rovnou sukní.

Neber si pod šaty podprsenku s ramínky. Pokud nutně potřebuješ podprsenku, použij "invisible bra". Šaty mají většinou výstuhu pro poprsí již předem pevně sešity s róbou. Druhy šatů odhalující naopak výrazně záda dávají jasně najevo podprsenka NE!

Aby ti venku nebyla zima, kup si nějaký slušivý kabátek nebo kožíšek, ale pozor na kožíšky, které vypadají lacině, nebo na ty s krátkým rukávem a knoflíkem uprostřed.

TYTO ANO ♥

TOHLE NE :-(

2. Boty a psaníčko

Šaty už máme koupené, teď je na řadě výběr bot a psaníčka.

Nic nezkazíte krásnými lodičkami.Já miluji boty, které mají navíc stužku na uvázání kolem kotníku .

Pozor ale na silonky! Vyhýbejte se těm ultra lesklým a rozhodně si nepomáhejte ke krásně opáleným nohám tím, že si koupíte silonky o 3 odstíny tmavší. A do bot s otevřenou špičkou či k sandálkovým botičkám silonky neberte!

Lodičky jsou nesmrtelné, jednoduché, elegantní a vypadají skvěle. Barvu vyberte tak, aby se hodila k vašim šatům (např. pokud máte královsky modré šaty, nekupujte křiklavě červené boty, kupte radši šedé,...) a to samé s psaníčkem. Pravidlo, že psaníčko musí mít stejnou barvu bot je passe, ale kupte takové, které se k outfitu hodí.

A proč by měly být boty na podpatku? Protože dlouhé šaty jsou šity tak, aby byly dlouhé i na podpatcích. Pokud si k nim tedy vezmete balerínky, budete šatičky tahat po zemi a zašpiníte si je.

3. Účes

Vlasy jsou korunou krásy a to hlavně na maturitním plese.

Díky správnému účesu se budete cítit pohodlně a hlavně jako princezna.

Za mě jsou je nejkrásnější,když jsou vlasy stažené do ledabylého drdolu. Vynikne tím váš krk, líčení a dá to celkovému vzhledu šmrnc.

Pokud máte možnost navštívit v den plesu kadeřnici, určitě tak učiňte. Má v těchto účesech praxi a ví, jak udržet vlásky celou protančenou noc na stejném místě.

Pokud máte krátké vlasy, určitě si s nimi pohrajte. Moc hezky vypadají natočené do nepravidelných loken.

A pokud jste odvážlivci, zkuste se vyblbnout se třpytkami.

4. MAKE UP

A jako poslední je tu make up. Ten by měl být dokonale nalíčený a sladěný s outfitem.

Rozhodně je lepší si zajít k dobré kosmetičce, která líčí na plesy, ale pokud žádnou takovou v okolí nemáš, určitě si poradíš sama.

Základem je obočí. To si vytrhej do hezkého tvaru a pomocí tužek na obočí (doporučuji Benefit) si obočí uprav.

Před nanesením foundation použij bázi pod make up (babyskin, porefessional,..)

V sephoře, douglasu nebo v jakékoliv parfumerii (při nejhorším v drogerce) se koukni na ten správný make up. Je důležité vybrat správný odstín a aby perfektně kryl. Moc dobrý je od Benefitu Porefessional make up, nebo od KAT VON D Locked in. Nejlépe kryje ale Dermacol make up cover, který je perfektně pigmentovaný a fakt zakryje vše.

Po nanesení make upu si dej pod oči světlejší korektor, než je odstín make upu na projasnění očí (super je Camouflage od Catrice). A nezapoměň na tvářenku a rozjasňovač na tváře! Pokud umíš konturovat, vykonturuj si i části obličeje.

Pokud chceš zazářit, vsaď na umělé řasy. S umělými řasy si nech poradit a načti si o nich předem na internetu a koukni na videa od youtuberek, kde ti názorně ukážou, jak řasy nalepit.

Nad umělé řasy nakresli tenkou černou linku, která ti udělá kočičí oči. Pokud ale linku neumíš, radši ji nedělej, chce to trénink. Lepší nemít žádnou, než mít na očním víčku kostrbatou nudli.

Oční stíny zvol jemné a takové, aby se hodily k tvým šatům. Můžeš použít i třpytky, které vypadají moc krásně, ale záleží na tom, jak se cítíš. Stíny by musí být na každém oku nalíčeny stejně precizně.

Rtěnku zvol podle sebe. Já bych ale volila matnou. Pokud máš červené šaty, bude moc dobře vypadat červená rtěnka, pokud růžové, tak růžová. V průběhu večera si můžeš nanášet lesk na rty, aby si vypadala stále upraveně.

A teď pár ukázek, jak by mělo líčení vypadat.

Tak a to je z mých rad vše. Snad se Vám článek líbil.

Mějte se krásně,

Natálie


bottom of page