top of page

Důvěra, láska, nenávist, odpouštění


Snažíme se důvěřovat lidem kolem nás. Často se ale zklameme, jelikož nás v křehkém okamžiku, kdy si myslíme, že je vše v naprostém pořádku zradí ten, kterému jsme věřili. A můžeme začít od začátku. Začít důvěřovat, důvěřovat, zklamat se... Ale i my nejsme bez chyb a určitě někdo z nás někoho zradil, zklamal...ztratil tím důvěru blízké osoby. V tom případě jediný člověk, kterému můžeme důvěřovat a věřit jsme my samotní. Komu víc věřit, než sám sobě?

I když jste se třeba v někom zklamali, naučte se změnit pohled na svět a začněte věřit v sebe. Není to tak těžké, jen se prostě musíte odnaučit nechávat názory, rozhodnutí a rozkazy na jiných, ale začít rozhodovat sám za sebe, starat se o sebe a plnit si své úkoly bez pomoci ostatních. Prostě začít na sebe spoléhat.

Kvůli důvěře se dokáže proměnit láska v nenávist, či nenávist v lásku. Je zcela jednoduché začít někoho ze dne na den nenávidět nebo milovat. Horší však je, když milujeme a začneme jej nenávidět. Nenávist se spouští kvůli zradě, zklamání, podvodu či kvůli bezdůvodné hádce. A proto je krásné umění odpouštět. Odpustit člověku, co nám ublížil. Ale co je hlavní, přes to všechno důvěřovat sám sobě. To nás naučí odpouštět, to nás naučí spoléhat na sebe samotné a to nás naučí nebýt závislými na ostatních. Je tedy důležité odpouštět lidem i ty největší chyby, zrady... a začít věřit sám sobě, to už nebudete vnímat, že vás někdo zradil, jelikož jediný, kdo vás bude moci zradit jste vy samotní.

Důvěřujte si, milujte a odpouštějte ♥

Natálie


bottom of page